Cautare

Sanatatea cu Nuc PDF Imprimare Email

 

In materialul urmator puteti gasi cateva retete naturiste din fructe, frunze, coji de nuc, ce pot fi folosite ca remedii a unor afectiuni mai mult sau mai putin grave dar si ca retete cosmetice.

1.Diabet

Nucile, mai exact miezul, au actiune hipoglicemianta ceea ce contribuie la ameliorarea acestei afectiuni. Totodata, ele sunt sarace in zaharuri, ceea ce le face a fi un aliment de baza in diabet, unde sunt recomandate in mod special cruditatile si reducerea sau chiar renuntarea la produsele ce contin carne.

Bolnavii de diabet pot manca atat fructele (miezul de nuca) in forma naturala, cat si preparate: in salate, prajituri dar special preparate, alaturi de branzeturi etc.

2.Sirop de Nuci

Pentru a evita sau a trata diverse afectiuni stomacale precum, gastrite, colite, iritatii ale florei stomacale etc. se recomanda administrarea a 3 lingurite de sirop de nuc pe zi, dupa mesele principale.

Modul de preparare al siropului de nuc: se iau 2-3 pumni de coji verzi de nuca proaspat adunate, se taie in bucatele mici si se pun la fiert intr-un litru de apa si 3 cuisoare aromate. Se lasa la fiert cca. 10 minute, dupa care se strecoara compozitia si peste aceasta se adauga 1 kg. de zahar. Siropul obtinut se introduce in sticle si se mai fierbe 10 minute la bain-marie, apoi se pun dopuri de pluta si se pastreaza la loc racoros si intunecat.

3. Boli de piele

Miezul de nuca ajuta in refacerea tegumentului, opreste procesele degenerative si grabeste vindecarea bolilor de piele (psoriazis, eczema alergice, infectiile cu ciuperci la nivelul pielii), reface pielea dupa arsuri. Tratarea acestor afectiuni este foarte simpla si la indemana, consumand zilnic 20-30 de nuci (miez).

4. Infectii respiratorii in faza latenta

Se fac inhalatii de aburi a infuziei preparata dintr-un pumn de coji de nuci la un litru de apa fiarta.

5. Decoctul de Frunze de nuc

Pentru varice, hemoroizi, guta, transpiratia picioarelor, matreata se efectueaza bai repetate cu decoct de frunze de nuc.

Aproximativ 300 gr frunze de nuc se fierb in cca. 5 l de apa. Se strecoara si se toarna in apa de baie. Se mai recomanda in: Oboseli, Palpitati, Dureri de cap, Neliniste, Ameteli.

6. Constipatii

Pentru tratarea afectiunii se recomanda a se consuma miezul de la patru nuci, usor prajite la o distanta de 10 minute dupa ce s-a consumat 1-2 pahare de compot de prune sau doua linguri de miere lichida cu apa. Administrarea se face pe stomacul gol si previne aparitia hemoroizilor.

7.Greutatea corporala sub cea normala sau slabiciune

Datorita continutului mare de grasimi usor de asimilat si care nu cresc colesterolul, nucile consumate in cantitati mari sunt o piesa de baza in curele de ingrasare. Impiedica aparitia celulitei si a vergeturilor.

8. Hipertiroidie

Nucile au un efect regulator asupra activitatii tiroidei si, in plus, aduc un supliment considerabil de calorii, care se stie ca in aceasta afectiune sunt consumate in mari cantitati, de unde si starea de devitalizare pronuntata care apare frecvent.

 

 

 
21 Oct 2017

Ulti Clocks content
nuci (2).jpg

n (8).jpg

n (7).jpg

n (6).jpg

n.jpg

nuci (1).jpg

nuci (9).jpg

n (9).jpg