Cautare

Nuc Fernor PDF Imprimare Email

CARACTERISTICI GENERALE

Origine –  Franta

Soi – Obtinut prin incrucisarea varietatilor de nuc Franquette si Lara produsa in  anul 1978

Rodire – Incepand cu anul 3-4 de vegetatie

Inaltime – intre 4-6 metri

Sensibil redusa la Bacterioza si Antracnoza

Recomandare – Cultivarea in zone mai calduroase

Imbunatatit genetic

FRUCT

Miez – Mare de culoare galben deschis

Forma – Usor alungita, destul de globuroasa

Coaja – Neteda si fina

Gust – Excelent

Perioada de recoltare – sfarsit de septembrie – inceputul lui octombrie

Se curata usor de coaja, miezul ramanand intreg

Greutate medie – 16-18 g

TRUNCHI

Fructificare – Laterala

Vigoare – Medie

Inmugurire - Tarzie

Fructificare – Rapida

Port – Semi-erect

Inflorire –Intre 1-15 Mai

Productivitate  - Foarte ridicata

Frunze

Frunze – mari cu 5-6 foliole

Dimensiune – 14-18 cm

Continut ridicat in – ulei eteric

Radacina

Tip – Pivot

Se dezvolta repede si viguroasa

 

Avantajele soiului

  • Productie insemnata cantitativ: 4000 - 5000 kg la hectar
  • Miez de culoare deschisa, cu gust placut, ce se extrage usor
  • Miez cu continut mare de acizi grasi polinesaturati omega 3 si omega 6

Vigoarea soiului este medie si port semi-erect. Necesita taieri regulate pentru innoirea ramurilor fructifere si pentru obtinerea de nuci de calitate. Fructele se preteaza pentru curatire mecanica. Necesita soluri fertile.

 
08 Aug 2020

Ulti Clocks content
nuci (1).jpg

n (8).jpg

n (6).jpg

n (9).jpg

nuci (9).jpg

nuci (2).jpg

n.jpg

n (7).jpg